Генади Събков: В Мездра бъде направен опит за реализация на целия спектър от Леви стандарти

Дек 18, 2015 0 2814

Подобрим ли жизнения стандарт на хората - ще сме изпълнили техните очаквания

"Лявата, социално отговорна политика в местната власт не само е възможна, но това е и надеждата на хората и аз смятам, че ще им дадем тази надежда за по-добър живот", заявява кметът на община Мездра Генади Събков в специално видео обръщение след проведения наскоро работен семинар за представителите на БСП в местната власт.  

"Максималист съм, ще бъде направен опит за реализация на целия спектър от Леви стандарти на територията на община Мездра", декларира кметът на Мездра своята готовност да претвори приетите от БСП "Леви стандарти за управление в местната власт" в работещи в полза на хората политики.   

Генади Събков е избран за кмет за първи път на проведените тази есен избори, но преди това има опит в местното самоуправление, тъй като е заместник кмет в пет мандата. Казва, че доверието на гражданите се печели "с много работа, с много честен труд в полза на хората. Това е най-прекият и достъпен начин към сърцето на хората".

На първо място в този мандат кметът поставя финансовото стабилизиране на общината. " Това, което заварих е изключително тежко и трудно, надмина в пъти моите очаквания. Колегите са се постарали да докарат общината до финансова пропаст, но смятам, че първото нещо, което трябва да направим с новия екип е да стабилизираме финансово общината. След това, разбира се, целенасочена работа - упорита и последователна, за допълнително разкриване на работни места", казва Събков.

"Подобрим ли жизнения стандарт на хората - значи, че сме изпълнили това, което те очакват от нас. Защото каквото и друго да направим - мол или голям обект, няма да бъде оценен, ако хората нямат достойни доходи, ако хората работят в тежки условия на труд", добавя в заключение социално ангажираният кмет на община Мездра Генади Събков.