Николай Иванов: Ако ме подкрепите, ще се отблагодаря с работа!

Окт 22, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 2144

Въпреки че увеличихме тройно средствата за селата, финансирането все още трябва да продължи да се увеличава

Кандидатът за кмет на Враца Николай Иванов проведе предизборна среща с жителите на с. Чирен. “Знам, че въпреки че увеличихме тройно средствата за селата, финансирането все още трябва да продължи да се увеличава. През тези четири години съм се старал да не разделям хората според техните политически пристрастия, а помощта да бъде разпределена само според нуждите на населеното място”, каза в началото на срещата  Николай Иванов. Той обясни, че за изминалите четири години е бил направен ремонт на пътя между Девене и Чирен, в които са били вложени над 230 000 лева. „В бетониране на улици в селото бяха инвестирани близо 20 000 лева. За първи път от години в Чирен бяха подменени ел.-проводници и стълбове на съществуващата електропреносна мрежа. Ремонтиран бе покривът и изцяло бе подменена дограмата на кметството. Обновени бяха тоалетните на кметството и на пенсионерския клуб. Чрез финансиране от фонда за малки граждански инициативи бяха обособени зелени площи около паметника в селото“, каза още той. Хората благодариха на Николай Иванов за съдействието и подкрепата за пенсионерския клуб в селото, за приемните родители и за осигуряването на отопление в детската градина.

По време на срещата бе направено предложение във всяко населено място да има по двама човека, които да са към комуналното дружество “БКС” и да се грижат за благоустрояването и поддържането на чистотата в селата. “Това е интересна идея, която ще обсъдим с ръководството на “БКС”. Надявам се да намерим вариант тя да се реализира, разбира се и с подкрепата на общинския съвет”, отговори Николай Иванов.

Другият важен въпрос, който бе поставен бе за обществения транспорт до Чирен. Според хората е необходимо до селото да пътуват по-често и по-големи автобуси. “При този проблем винаги се въртим в един порочен кръг. Превозвачите се оплакват, че нелегалните таксита им намаляват пътникопотока. И за да не закриват линии правят по-малки разходи като ползват по-малки превозни средства. А от друга страна това, че няма достатъчно и комфортен транспорт отваря ниша за нелегалните превозвачи“, поясни Иванов и се ангажира да обсъди този проблем с Георги Яков, който е управител на  “Автобусни превози”. На въпрос какво предвижда Община Враца за Чирен в следващите години, Николай Иванов каза, че е внесен проект за облагородяване на района около пещерата “Понора”. Той ще бъде финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество “Румъния – България” и включва и цялостно преасфалтиране на пътя до Чирен. “Това, което искате да се случи в с. Чирен, трябва да го поставите сега като искане към Общината, защото в следващия месец ще започне планирането на бюджета за 2016 г.”, припомни кандидатът за кмет.  В края на срещата Николай Иванов заяви, че е готов да продължи да работи за хората в община Враца. “За това ми е необходимо вашето доверие. Ако ме подкрепите, аз ще се отблагодаря с работата, която мога да върша”, заключи Николай Иванов.