Каварджиклиев в Дупница: БСП стои твърдо зад образователната кауза един учебник по предмет в клас

03.06.2024

„БСП инициира образователната кауза за уеднаквяване на учебниците. Продължаме да стоим зад принципа – един учебник по един предмет в един клас”. Парадоксът да се учи по 7-8 различни учебника с различно съдържание трябва да спре”. 

Това заяви в Дупница на 1 юни водачът на „БСП за България” в Кюстендил Николай Каварджиклиев. 

Той подчерта, че БСП е последователна в грижата си за децата и семействата, като припомни, че именно благодарение на социалистите учебниците у нас вече са безплатни. „Учебниците трябва да се опростят, да се изучават класиците на българската литература, в образователната програма трябва да се наблегне на българската история и то на историята, каквато е, не да създаваме нова. Нашите деца трябва да са горди с българската история”, подчерта водачът на „БСП за България” Николай Каварджиклиев. 

Заедно с кандидата за евродепутат от „БСП за България” Иван Френкев и социалисти, те раздаваха балони за децата за празника, като им пожелаха повече усмивки.

„Днес най-важната тема е темата за мира. На 9 юни най-важният избор ще е изборът война или мир. БСП е за мир и отстоява тази позиция още от първия ден на военния конфликт в Украйна”, коментира пред медии Иван Френкев. Той бе категоричен, че в ЕП българските представители трябва да защитават това, отстоявайки националния интерес. 

„Ще продължим да  защитаваме традиционното семейство и родителските права. Не сме против всеки сам да решава как ще се самоопредели. Но тези теми нямат място в училищата. Оставете децата да бъдат деца. Ролята на учителите е да предават знания, а не идеология”, казаха още Каварджиклиев и Френкев. 

„Призовам избирателите към разумен избор. Заложете на традициите и стабилността в политиката, изберете БСП с №24.“, призова водачът на листата на „БСП за България“ за област Кюстендил Николай Каварджиклиев.