Зафиров от Козлодуй: Държавите с развита ядрена енергетика са отличник по ниска инфлация

Мар 20, 2023 ВРАЦА Новини Избори 0 1019

20.03.2023 г.

“Ядрената енергетика няма алтернатива”. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в 6-ти МИР Враца Атанас Зафиров пред стотиците граждани на община Козлодуй, препълнили залата на читалището в града. 

“Всички се възхищават на Франция за ниската инфлация в страната - причината е много проста: развито земеделие и мощна ядрена енергетика. В България модерното земеделие беше на практика унищожено, напът сме да ликвидираме и ядрената си енергетика. Ние от "БСП за България" няма да позволим това да се случи”, допълни в изказването си Зафиров.

“Ние сме единствената партия, която през всички години, без да се съобразява с конюнктура, сме „за” развитие на ядрената енергетика. Европейската комисия призна ядрената енергия за чиста и зелена. Сбъркани правителства съсипаха идеята за „Белене”. В България има място за две електроцентрали. Ако сега имахме „Белене”, щяхме да сме в съвсем друга ситуация по отношение на цени на ток - и за вътрешно потребление, и за износ. България има нужда от ядрена енергетика и ние докрай ще държим за това. В наше лице имате абсолютна защита за развитие на атомната централа, за запазване на професионалистите в нея". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която дойде в областта, за да даде своята подкрепа на кандидатите на "БСП за България".