Атанас Зафиров: БСП разбира и търси решения за проблемите на хората в малките населени места

Сеп 12, 2022 ВРАЦА Новини Избори 0 1412

12.09.2022 г.

“Благодарение на участието на БСП във властта,  само за 7 месеца на общини от Северозапада са отпуснати допълнителни средства от държавния бюджет в размер на милиони за инфраструктура и облагородяване на региона. Изцяло съм съпричастен и подкрепям усилията на кметовете на села, които, въпреки несъвършенствата в законовата база и липсата на реални правомощия, както и сериозния финансов недостиг, доказаха, че работят изключително много за развитието на своите населени места.” Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в 6 МИР Враца Атанас Зафиров, който започна поредица от срещи с кметовете на малки населени места в областта. Първите срещи бяха с кметовете на Лесура, Краводер и Брусен. 

Зафиров се ангажира в следващите години да работят съвместно с кметовете за модернизирането на уличното осветление в малките населени места, за основен ремонт на второкласните републикански пътища и за прокарване на обществен транспорт в общините, в които такъв има, но функционира само през учебно време. На срещите беше обсъден и един изключително наболял проблем на областта, а именно здравеопазването и борбата да не се закриват общински лечебни заведения.

След срещите, Зафиров заяви: “Хората се интересуват още за цените на електроенергията и отново срещнахме допирни точки с кметовете по решенията, предложени от нас. Наблегна се и на това, че е необходимо засилено полицейско присъствие в малките населени места, за да бъдат избегнати масовите пътно-транспортни произшествия, както и да се наблегне на пешеходния патрул с цел спиране на вандализма и масовите побои, на каквито ставаме свидетели напоследък.“

Кметовете отчетоха и основния принос на БСП за това, че стотици семейства в този така изостанал икономически регион са вече облекчени и не плащат детски градини и ясли и затова, че пенсиите се вдигнаха толкова, колкото не бяха в последните 12 години – отново благодарение усилията на БСП.

„Ние отново заставаме пред вас с ясното съзнание, че ни очаква още много работа, но и със самочувствието, че през последните месеци правителството помогна и направи много за развитието на Северозападна България”, сподели още Атанас Зафиров.