Атанас Зафиров води листата на „БСП за България“ във Врачанско, съставена от опитни и млади кандидати за народни представители

29.08.2022 г.

Заместник-председателят на НС на БСП Атанас Зафиров води листата на кандидатите за народни представители на коалиция „БСП за България“ във Врачански избирателен район.
Листата бе представена днес в пресклуба на БТА във Враца след регистрация в Районна избирателна комисия за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Втора в листата е известната във Враца като общественик Радка Тошева - общински съветник и читалищен деец. След нея се нареждат д-р Митка Лечева- общопрактикуващ лекар в Мездра и Таня Найденова–специалист по международно частно право.
Двадесет и две годишният филолог и активист на младежкото обединение Маргарит Тасков от Бяла Слатина е четвърти, юристът Анелия Исмаил, която е специалист по банково дело, пета. Следват Ивайло Иванов- председател на земеделска кооперация в Селановци, Вълчо Златанов, учител по история в Мизия и Цветелина Петрова, инспектор по труда.
Атанас Зафиров заяви, че за него е чест и привилегия да води листа, в която опитът и младостта вървят ръка за ръка и позволяват да се поставят високи цели в предизборната кампания. Той подчерта, че врачанската листа на „БСП за България“ е може би единствената балансирана – точно петдесет на петдесет, между мъже и жени. „Ще водим спокойна, разумна и трезва кампания“, каза още той и добави, че ще заложат на постигнатото в управлението на страната през последните месеци.

Сред приоритетите са защита на социалните права, повишаване на доходите на работещите и пенсионерите, борба с неравенствата, справяне с енергийната и икономическата криза, съдебна реформа, адекватно здравеопазване и образование, достойна външна политика.

Зафиров отправи послание към така наречените „купувачи на гласове“, че ще имат сериозен отпор в лицето на кандидатите за народни представители от БСП за България. Той отбеляза, че е поел ангажимент да помогне в борбата с тази срамна търговия, с този отвратителен порок на българската политическа система, който, по думите му в Област Враца е доста релефно изразен „Обявяваме война с всички средства в рамките на закона на тази порочна практика“, каза в заключение Атанас Зафиров.