Александър Симов: За БСП най-важно е да се състави редовно правителство, което да отговори на проблемите на България

Nov 08, 2021 Новини Избори 0 1209

08.11.2021 г.

"Още в предишния парламент сме обявили - ще говорим с всички без ГЕРБ и ДПС. Ще търсим разговори разговори по конкретни социални политики с партиите, които са заявили своето желание за промяна. ГЕРБ и ДПС са в основата на всички тези кризи, които преживяваме днес. Те създадоха тази корупционна мрежа, заради която българските граждани излязоха на улицата." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" във Враца Александър Симов в предаването "Говори сега" по БНТ.

Той изрази надежда, че този път новите партии няма да се заплетат в нови интриги, взаимни обвинения и скандали, които са провали последните два парламента. 

"За БСП най-важно е да се състави редовно правителство, за да може то вече да отговори на грижите и проблемите на България", подчерта Симов. Той обясни, че служебното правителство не може да направи необходимите реформи, да направи нова политика за доходите, да облекчи домакинствата, когато получат новите сметки за ток, да реагира на ценовия шок - за това трябва работещ парламент и редовно правителство.