Александър Симов, БСП: Държавата да покрие първите 200 киловатчаса на домакинствата в нужда

Nov 08, 2021 Новини Избори 0 1129

08.11.2021 г.

"На българите вече им е писнало от красиви прилагателни и общи фрази и затова в програмата ни за първите 100 дни сме записали конкретни решения. Например, една от най-често поставяните теми при срещите ни с хората е, че се опасяват от следващите сметки за ток. Затова ние сме записали - за всяко домакинство, което не може да си позволи сметките, държавата ще покрие първите 200 киловатчаса. За да може да усетят хората, че държава има."  Това заяви водачът на листата на "БСП за България" във Враца Александър Симов в предаването "Говори сега" по БНТ.

Той даде и друг пример за конкретно решение - еднократна помощ за всяко второ и трето дете на работещи родители от 6 500 лв., която да помогне на младите семейства. 

За здравната криза Симов коментира: "Трябваше да се даде известно време на хората, например месец, да се подготвят за "зелените сертификати". Тогава напрежението нямаше да е такова. Въвеждайки го от днес за утре се създаде едно напрежение, което все още не може да бъде успокоено. Такива действия не помагат на здравната система и на ваксинационната политика."

Александър Симов подчерта, че основната битка на левицата в здравеопазването е  болниците да не бъдат търговски дружества, защото медицината не е търговия.Социалистът бе категоричен, че ваксинирането е доброволен акт и БСП не би въвела задължителна ваксинация.