Александър Симов: От БСП не сме телевизионен образ и това е нашата сила

Юни 27, 2021 ВРАЦА Новини Избори 0 1391

БСП е правила своите грешки, учила се е и продължава напред

 „Правителство на ГЕРБ никога няма да подкрепим. Колкото до „Има такъв народ“, ако те искат да разговарят и имат програма, и ни кажат какво искат да правят, тогава ще преценим. Не можем да сведем политическия процес до аритметика“. Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ във Враца Александър Симов по NovaNews. Той обърна внимание, че в краткия изминал 45-и парламент е липсвал диалог и акцентира, че е нужно да се намери такъв в новия.

По думите му БСП би разговаряла с партиите, които са се заявили „за“ промяната.

На въпроси, свързани с дейността на служебното правителство, Симов изрази мнение, че министрите си вършат добре работата.

Симов коментира въпроса за актуализацията на пенсиите, повдигнат от страна на финансовия министър: „Това е нашият траен ангажимент. Щяхме да приемем това предложение и в миналия парламент, ако не беше съпротивата на второто четене на т.нар. „нови партии“.

По темата правосъдие Симов припомни, че от левицата настояват за въвеждане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор. 

Водачът на листата на „БСП за България“ във Враца коментира също и социалния пакет на левицата, като подчерта, че някои партии едва сега са се "събудили" за социалните теми, докато винаги са се придържали към тях. Симов посочи, освен приоритет преизчисляване на пенсиите, но и законопроекта за възрастните хора – това ще е една от първите стъпки, които левицата ще предприеме в новото Народно събрание.