Николай Иванов пое конкретни ангажименти към младите хора на Враца

Окт 21, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 1951

Идеята за паметната записка бе на младежите, като всеки от тях получи копие от документа, подписано лично от Николай Иванов

Паметна записка, в която са изредени конкретни ангажименти към младите хора във Враца, подписа днес кандидатът за кмет на Враца Николай Иванов, подкрепен от БСП. Това стана по време на среща с младежи от града. Идеята за паметната записка бе на младежите, като всеки от тях получи копие от документа, подписано лично от Николай Иванов. Той пое ангажимента да бъде създаден целеви общински фонд за младежки проекти и инициативи с бюджет не по-малко от 20 000 лева. С подписването на записката той прие да съдейства за това образованието да отговаря на нуждите на бизнеса, Общината да подкрепя с дофинансиране целодневното обучение като подпомага столовото хранене на учениците и транспорта. В паметната записка е отбелязано също привличането и мотивирането на безработни младежи за преквалификация и подкрепа за намиране на работа, увеличаване на финансирането на спортните клубове и на броя на спортните площадки в града, продължаване на традицията за организиране на ваканционни спортни занимания за деца и младежи. Николай Иванов прие и бъде увеличена и подкрепата за културните институти и творческите организации в града,  в които участват и млади хора. “Съвсем скоро всеки от вас ще избере своя професионален път. Надявам се всички вие, всеки в своята сфера, да работите за нашия град“, заяви Николай Иванов. Той обеща да продължи да работи за създаване на условията, които да мотивират младите хора да останат във Враца, където да създадат семейства и да се развит в професионален и личен план. „Да се чувствате във Враца като в свои роден дом. Надявам се да бъдете активни на предстоящите избори. Всичко е във вашите ръце! Вие сте надеждата, че с енергията, която имате, ще дадете тази скорост на нещата да се случват, която не всички институции успяват на осигурят в развитието на града, в промяната, която стартирахме, и която трябва да продължи”, каза още Иванов.

Въпросите, които младите хора зададоха, бяха свързани с възможностите на Общината да посредничи в процеса на създаване на образование, отговарящо на нуждите на бизнеса, с предвидените проекти за развитието на спорта в града и за стъпките, които ще се направят за намаляване на младежката безработица. В края на срещата той благодари на младежите за изключително ползотворния диалог, който ще продължи и в бъдеще.