Николай Иванов: Ще има денонощна аптека във Враца

Окт 20, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 1769

Ще бъде осигурено постоянно присъствие на фелдшер или медицинска сестра за мерене на кръвно налягане и поставяне на инжекции и системи в кварталите на Враца

Кандидатът за кмет на Враца Николай Иванов, подкрепен от БСП, проведе поредната си среща с жителите на квартал “Дъбника”. Срещата протече при голям интерес от гражданите. Въпросите, които поставиха, бяха свързани основно със здравното обслужване. Жителите на квартала, поискаха около блок 26 да има още една аптека, защото съществуващите са отдалечени от този район. “Готов съм да проведа разговори с големите аптечни вериги и се надявам, че те ще имат интерес да открият свой обект тук. В града има един друг голям проблем – липсата на денонощна аптека. Според мен има решение на въпроса. Надявам се общинският съвет да ме подкрепи и веднага в началото на мандата да договорим с някой от собствениците на аптеки, включително и с финансово съдействие от Общината, да има денонощна аптека”, отговори Николай Иванов. Хората поискаха също в медицинския център до блок 34 да има постоянно медицинско лице. Кандидатът за кмет каза, че в предизборната му програма е включено осигуряването на постоянно присъствие на фелдшер или медицинска сестра за мерене на кръвно налягане и поставяне на инжекции и системи в кварталите на Враца, където има изградени медицински центрове, и по селата.

Николай Иванов подчерта, че в програмата за следващия мандат е предвидено също да бъдат облагородени междублоковите пространства, паркингите и зелените площи около жилищните сгради.