Николай Иванов получи плакет от лекоатлетите

Окт 12, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 1676

Наградата е за съдействието на Николай Иванов при провеждащия се ежегодно лекоатлетически крос на 2 юни

Кандидатът за кмет на Враца, подкрепен от БСП, Николай Иванов получи плакет и грамота за цялостен принос в развитието на планинското бягане в България. Призът му бе връчен от Димитър Кисьов – председател на Комисията по планинско бягане към Българската федерация “Лека атлетика”. Наградата е за съдействието на Николай Иванов при провеждащия се ежегодно лекоатлетически крос на 2 юни.
    Състезание по детска лека атлетика се проведе във Враца. Негов специален гост бе Николай Иванов. Гостуването бе по покана на организаторите на турнира Атлетически клуб “Павел Павлов”.  “Искам да благодаря на организаторите на днешното състезание, защото да успеем да запалим децата да спортуват, да водят здравословен начин на живот и от тях да израснат едни истински достойни българи и големи спортисти, настина е кауза. Общината от години бе в дълг към лекоатлетите относно базата, в която спортуват. Голямо усилие бе стъпка по стъпка да започнем да търсим решенията. Но както вече знаете, остават броени дни до приключването на процедурата за избор на изпълнител на енерго ефективните мерки за залата. Успяхме да осигурим финансиране и ще направим една съвременна покрита лекоатлетическа писта. Разбира се работим и по това да имаме модерна открита лекоатлетическа писта. Надявам се следващата година по това време децата да могат да тренират в модерни условия. Желая ви успех и един хубав спортен ден!” – каза при откриването на състезанието Николай Иванов. 
    Състезанието бе под патронажа на Световната атлетическа централа  и Българска федерация “Лека атлетика”. В него участваха 62 деца на възраст от 6 до 12 години от врачански училища и детски градини. Целта е децата да бъдат привлечени към спорта чрез различните дисциплини на царицата на спортовете.