БСП събра над 120 кандидати за кметове от Врачанска област

Окт 11, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 1810

Всеки глас ще има национално значение и това  ще определи тежестта на всяка една партия

Георги Божинов: Кандидатите на БСП да излизат със самочувствие, че са представители на единствената социална партия в България

Над 120 кандидати за кметове от Врачанска област се събраха на работна среща в града. Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов призова да се борят за всеки глас, защото това не е просто глас за кандидат-кмет. Всеки глас ще има национално значение и това  ще определи тежестта на всяка една партия,  ще предопредели важни решения за нацията за години напред”, заяви Георги Божинов. Той призова кандидатите на БСП да излизат със самочувствие, че са представители на единствената социална партия в България, единствената партия, която е национално-отговорна и защитава националните интереси на страната.

„БСП е партията, която говори на езика на истината. Вие сте хората, които трябва да говорите открито с избирателите по места, защото тази борба е не просто борба за кметства и общински съветници, това е борба за бъдещето на България”, се обърна Георги Божинов към кандидатите-социалисти от Врачанска област.

Катя Николова: Държавната машина е пусната да мачка в малките населени места

Секретарят на НС на БСП и председател НС на ОЖС в БСП Катя Николова предаде на участниците в срещата подкрепата на председателя на БСП  Михаил Миков и пожеланията му за успех в изборите. Според нея шансовете за успех на БСП във врачанско са големи, но е важно и как протича кампанията. Тя препоръча на кандидатите да бъдат конкретни и ясни, за да бъдат честни към избирателите. „Държавната машина е пусната да мачка в малките населени места. Забелязва се голям натиск от ГЕРБ и ДПС, които на всяка цена искат да получат служебна победа”, посочи Катя Николова.

Бившият кмет на Монтана Пенка Йорданова запозна кандидатите за кметствата и общините с практически указания по прилагане на Изборния кодекс и Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Базирайки се на своя опит в местната власт, Пенка Йорданова сподели  добри практики в местното самоуправление и даде конкретни съвети за участието на кандидатите в предизборната борба.

Своите впечатления от предизборната ситуация  в община Враца сподели и Цветелина Дамяновска - председател на най-голямата партийна организация в областта. Тя напомни за агресията на опонентите на БСП, които на всяка цена целят намаляване влиянието на социалистите в местната власт.

Препоръки и оптимистични пожелания за успех споделиха и кандидатите за кметове на Оряхово - Христо Иванов и на Борован – Петър Цветковски. Те призоваха своите колеги да се съобразяват с реалностите по места, но и да имат кураж да работят със самочувствие, че са представители на една истинска европейска партия, каквато е БСП.