Николай Иванов: Проектът за “Божия мост” ще доведе туристи в с. Лиляче

Окт 08, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 2054

Постарах се да направя грижата за селата да е непрекъсната

Кандидатът за кмет на Враца Николай Иванов, подкрепен от БСП, се срещна с жителите на село Лиляче. “Това е  изборната кампания, която е най-важна за  хората. И е така, защото кметовете са тези, които са близо и са всеки ден до вас“, заяви Иванов. Според него е изминал един нелек мандат, но подчерта, че се е постарал да направи грижата за селата да е непрекъсната. „През тези четири години в пъти повече бе обръщано внимание на селата в сравнение с предишните мандати. С неимоверни усилия успявахме да вземем решения за цялата община, тъй като нашите добри инициативи бяха блокирани непрекъснато от общинските съветници от ГЕРБ“, каза още той. По неговите думи е била саботирана приходната част на бюджета, както от общинските съветници, така и от областния управител. „Парите, които трябваше да постъпят в общинския бюджет от приватизация и да отидат за благоустрояване на селата, бяха блокирани”, поясни Николай Иванов.

Добрата новина за селото е, че вече е внесен проектът "Геопарковете по Долен Дунав – възможност за опазване и устойчиво развитие на геоморфоложко и геоложко наследство" по трансгранично сътрудничество Румъния-България. Проектът предвижда облагородяване на инфраструктурата около “Божия мост” край с. Лиляче и парк “Понора”. Според Иванов с така в Лиляче ще дойдат повече туристи, ще се създадат работни места и ще има заетост.

Хората от селото изказаха своето възмущение от състоянието на пътя Враца – Криводол, по който повечето от тях пътуват ежедневно, за да отидат на работа. Николай Иванов обясни, че този път не е собственост нито на община Враца, нито на община Криводол, а е държавен и ремонтът му е отговорност на Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

“Всеки от нас има право на избор и е длъжен да го направи по съвест. Моля, не позволявайте някой да манипулира гласа ви”, призова Николай Иванов в края на срещата.