Синдикатът на българските учители с подкрепа към кандидатурата на Николай Иванов във Враца

Окт 06, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 1739

През изтеклия мандат бяха съхранени работните места на всички, заети в образованието

Независимият кандидат за кмет Николай Иванов, подкрепен от БСП, се срещна с учителите от Враца. На поканата му се отзоваха около 200 преподаватели от училища и детски градини. Подкрепа за Николай Иванов декларира Емилия Бонева, координатор на Синдиката на българските учители за Врачанска област.  "Заставаме зад кандидатурата на Николай Иванов за кмет на община Враца за втори път, защото той е пример за това как трябва да се работи за развитието на образованието в една областна община. През изтеклия мандат бяха съхранени работните места на всички, заети в образованието. Не беше допуснато нито един лев от парите за образование да бъдат отклонени за други дейности. Не беше закрита нито една детска градина, нито едно училище. Стриктно се изпълняваха всички договорености в отрасловия колективен договор. Ясно и точно беше разчетен бюджетът за образование чрез формула на общината, така че да може да се издържат и онези детски градини и училища, които бяха затруднени. Пожелавам на Николай Иванов успех на 25 октомври!", заяви Бонева. Тя припомни, че преди година Синдикатът на българските учители удостои Николай Иванов с най-високо звание - най-добрият социален партньор кмет за 2014 г, а през тази година бе отличен и с приза "кмет на годината" в категорията "иновации, наука, образование". 

Кандидатът за кмет на Враца Николай Иванов благодари за подкрепата. "Вашият труд е базата за всичко, което се случва в нашата община и което ще се случва в следващите години. Благодаря ви за този труд и за вашата апостолска дейност, защото днес да си учител не е никак лесно. Благодаря ви най-вече, че през тези четири години продължихте да отстоявате това община Враца да бъде еталон в образованието. Признанието, което получих, е ваше. Искам да ви пожелая здраве и енергия, която да продължите да раздавате на своите ученици”, заяви Иванов.

Пред учителите кандидатът за кмет представи някои от предстоящите проекти в сферата на образованието. По Норвежкия механизъм ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност в ПМГ "Акад. Иван Ценов", СОУ "Никола Войводов" и НУ "Иван Вазов", а също в детските градини "Звънче" и "Детски свят". В момента се изгражда Младежки център, който ще е в помощ на младежите в риск.

"Имаме категоричното желание да бъдат въведени целеви стандарти за детските градини - по 10 лева на дете, които ще са за поддържане на материалната база, като средствата ще са от общинския бюджет" - каза Николай Иванов. Предвижда се разширяване на Общинската програма за подпомагане на деца с изявени дарби. Нова идея е и провеждането на фестивал на самодейното ученическо творчество. По-широко ще бъде внедрена системата за видеонаблюдение в детските градини и училищата в следващите години.