Кандидатът за кмет на Враца инж. Николай Иванов: Преди четири години в селата беше истинска разруха

Пред ИА Фокус

Агенция "Фокус", Враца. Независимият кандидат за кмет на община Враца Николай Иванов проведе предизборна среща с жителите на село Бели извор в местното читалище, съобщиха от пресцентъра на Инициативния комитет.
“Измина един много тежък мандат, в който положих всички усилия, за да свърша работата, която вие ми възложихте преди четири години. Не беше лесно, но когато човек усеща подкрепата и получава кураж, и доверие се работи по-леко. Искам тази вечер да ви благодаря за това. Всички си спомняме и не бива да забравяме през 2011 г., че след управлението на ГЕРБ общината беше в изключително тежко финансово състояние. Парите на врачани от такса “битови отпадъци” бяха похарчени за какво ли не, но не и по предназначение. Изплащаха се едва половината издръжки за детските градини. Бяха поети тежки задължения без да е осигурен финансов ресурс. Мнозинството на ГЕРБ в общинския съвет беше спирачката в колелото на развитието на общината. Това няма да го позволим да се върне отново! Защото днес Враца и общината са други. Не допуснахме да се увеличат местните данъци на хората. Не допуснахме да се увеличат таксите за детските градини. Положихме неимоверни усилия да увеличим броя на социалните услуги, така че да помогнем на всеки човек в беда. Възрастните хора пътуват с градския транспорт във Враца безплатно. Построихме паркове, детски и спортни площадки, велоалеи. Ремонтираме, възстановяваме и строим църкви и параклиси. Направихме нови улици и булеварди. Враца стана по-красива” – каза в началото на срещата Николай Иванов. Той подчерта, че през целия мандат са положени огромни усилия за селата. Те никога не са били забравяни. “Радвам, че успяхме да осигурим за тях финансиране, което вероятно не е било достатъчно за всички проблеми, но безспорно беше в пъти повече от предишни мандати” – подчерта независимият кандидат за кмет. 
Добър пример за грижа за малките населени места е село Бели извор. Ремонтиран бе пътят от селото до Власатица за над 82 000 лева. Направени бяха нови бетонови настилки на няколко улици, сред които са “Иван Вазов” и “Никола Вапцаров”, на стойност над 46 000 лева. Извърши се ремонт на читалището за близо 14 000 лева. Подготви се изграждането на Комбинирана обществена сграда, в която ще се помещават кметството, библиотеката, пенсионерски клубове, кафене и здравна служба, като община Враца заплати проектирането, авторския и строителния надзор. Пустеещи места бяха превърнати в места за отдих. Николай Иванов пое ангажимент да бъде ремонтиран покривът на читалището, да се изгради мини футболно игрище, да се оборудва малка фитнес зала и да се направи цялостен ремонт на детската градина. “Ще продължим напред, за да възродим икономиката, да има работа, децата и младите хора да останат тук, защото те са залог за бъдещето, грижата за нашите майки и бащи е наш ежедневен дълг. Враца и селата ще са по-подредени и благоустроени. Доказахме, че това е възможно и знаем как да продължим, защото община Враца е наша обща кауза. Сега е времето, когато вие ще дадете вашата оценка за това, което сме свършили. Заставам открито пред вас и искам вашето доверие. Доверие, за да продължим започнатото и да направим община Враца един истински наш дом”, заяви Николай Иванов.