БСП подкрепя Николай Иванов за кмет на Враца

Авг 09, 2015 ВРАЦА Новини Избори 0 3003

Всичките основни партийни структури na БСП са номинирали Николай Иванов за кмет на Враца

 Социалистите от Враца оказват пълна подкрепа на инж.Николай Иванов за кандидат - кмет на общината. Така гласуваха на 8 август делегатите на Общинската конференция на БСП във Враца. Гост на форума бе Катя Николова – секретар на Националния съвет на БСП.

Общинската конференция на БСП-Враца направи оценка на работата на кмета, която бе представена от Лъчезар Генов, който определи мандата на Николай Иванов като много успешен. „ В работата си като кмет на общината Николай Иванов се ръководеше най-вече от социално-икономическите нужди на своите избиратели", каза Генов. Той  посочи реализираните проекти в областта на социалната сфера, детските и спортни площадки в града и селата на общината, парковата и градска среда, инфраструктурата, програмите за заетост и др.

Всичките основни партийни структури са номинирали Николай Иванов за кмет на Враца, неговата кандидатура бе единствена и единодушно бе подкрепена от делегатите на общинската конференция.

Форумът на червената партия утвърди листата на общинските съветници. Водач на листата е Цветелина Дамяновска- председател на Общинския съвет на БСП. В нея фигурират 37 имена. Сред тях, освен досегашните  общински съветници, има и нови попълнения. Това са: Иван Иванов- лидер на Младежката организация на БСП, Иванка Стоянова -  педагог, Николай Аврамски – бивш шеф на ДАИ и др. Второто място в листата е отредено за ген.Валери Стаменов – представител на гражданската квота.

БСП гласува кандидатурите на кметовете на 12 села в общината. Кандидатите за кметове на останалите села ще бъдат утвърдени от пленума на партията, който ще заседава до края на месец август.

На изборите наесен БСП-Враца се явява самостоятелно – без коалиционни партньори. „Евентуални коалиции може да направим след изборите, зависи каква ще бъде конфигурацията в местния парламент", заяви Цветелина Дамяновска.  "Най-хубавото е, че при номинацията за кмет на Враца всички структури единодушно подкрепиха кандидатурата на инж.Николай Иванов. Оценката на БСП е, че той е един много успешен кмет, затова и нямаше конкуренция при номинациите”, каза още Дамяновска.