БСП-Криводол помни приноса на руския народ за освобождението от фашизма

Май 04, 2015 ВРАЦА Новини БСП 0 1749

 Председателят на БСП-Криводол инж

 
Председателят на БСП-Криводол инж. Иван Иванов се обърна с послание към Руския народ по повод 9 май – Ден на победата. „В най-трудните моменти от нашата история, ние сме обръщали поглед, изпълнен с надежда към великия руски народ”, отправя своето послание инж. Иванов до руския вицеконсул у нас пред паметника на загиналия руски войн в с. Ракево. 
 
Г-н вицеконсул,
 
Българският народ, помни, почита и никога няма да забрави саможертвата на руските войни за освобождаването на света от агресията на фашизма.
 
На Вас, като представител на най-великата световна сила, ние жителите на нашата малка община можем да кажем, че следим с притеснение събитията в Украйна и въпреки услията на нашето правителство да ни въвлече в сложни отношения с Русия, ние разчитаме на Вашата мъдрост и диломатичност за излизане от тази ситуация и недопускане вкарването на България във военен конфликт.
 
Ние сме против използването на нашите военни бази от САЩ и вярваме, че само Русия със своята сила и мощ, може да разреши този конфлкт с мирни средства.