БСП - Враца са недоволни от отношението към Северозапада

Янр 14, 2015 Новини БСП 0 2952

От областния съвет на БСП –Враца са недоволни от отношението на правителството  към Северозапада

От областния съвет на БСП –Враца са недоволни от отношението на правителството  към Северозапада. „Отминалата 2014 година беше трудна за Българската социалистическа партия и в частност за Областният съвет на БСП – Враца. Доволни сме, че на областно ниво спечелихме евроизборите, но не сме доволни от резултатите на Парламентарни избори 2014, въпреки че в четири общини в областта – Мездра, Мизия, Роман и Криводол БСП е първа политическа сила“.Това обяви на пресконференция Делян Дамяновски,  председател на Областният съвет на БСП-Враца, в присъствието на зам.областните председатели Цветелина Дамяновска, Венцислав Василев и Петър Цветковски.

Дамяновски изрази огорчение от празните предизборни обещания за специално  внимание към Северозапада. Според него това правителство не е направило нищо за Северозападния регион и припомни инвестициите в мандата на правителството на Пламен Орешарски. Той направи сравнение с над 30-те млн.лв. по публичната инвестиционна програма при Орешарски и предвидените в момента в МРРБ само 3 млн. лв. за Северозапада. „И това стана с участието на зам.министър на МРРБ от Северозапада”, уточни Дамяновски.

„Ние от БСП не приемаме, че това правителство води социална политика. Четворната коалиция премахна много от социалните придобивки, дадени от правителството на Орешарски. За нас е учудващо и поведението на социалния министър Ивайло Калфин, който уж е представител на лява партия,” добави още Дамяновски.

„Най-важното за Областния съвет на БСП за 2015 година е отличното представяне в местните избори през есента“, каза Дамяновски и съобщи, че партията ще издигне свои кандидати за кметове във всичките общини в областта. Той не изключва и предсрочни парламентарни избори, предвид коренно различните виждания на коалицията за управление на страната.

По неговите думи в БСП- Враца се чуват гласове за промяна в Изборния кодекс, за да се предотврати купуването на гласове, което би опорочило местните избори.