Социалисти от Враца почетоха 167-годишнина от рождението на Ботев

Янр 07, 2015 Новини БСП 0 2112

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов се включи в честванията във Враца на 167-годишнина от рождението на Христо Ботев

Народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Божинов се включи в честванията във Враца на 167-годишнина от рождението на Христо Ботев. Заедно с младите социалисти Тони Томов и Николай Николов, той поднесе венци и цветя пред паметника на поета-революционер от името на Националния съвет на БСП и Общинския съвет на БСП – Враца.
 
Народният представител присъства и на традиционната „Ботева вечер”, която се проведе в Художествената галерия при Регионалния исторически музей - Враца. Актьорът Иван Налбантов от театър "Българска армия" - София и пианистката проф. Снежана Барова представиха музикално-поетичния спектакъл "Жив е той" по стихове от и за Христо Ботев. „Обикновено името на Христо Ботев се свързва с Враца, с неговата гибел и с мащабните тържества на 2-ри юни в негова памет. Но врачани за сетен път показаха колко много означава Христо Ботев за тях и за това всяка година в деня на неговото рождение- 6 януари, те поднасят цветя пред неговия паметник и припомнят революционното му дело и гениална поезия”, сподели Георги Божинов.
 
На Богоявление депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ участва и в тържествения водосвет на централния градски площад във Враца. Богослужението бе извършено от Траянополския епископ Киприян, в присъствието на врачанския митрополит Калиник. 
За първи път след възстановяването на поделението във Враца бе извършено и освещаване на бойните знамена на военното формирование 54 990. Божинов присъства и на ваденето на кръста от водите на река Лева при прохода Вратцата.
 
Георги Божинов взе участие в организираната от кмета на Враца Николай Иванов среща с народните представители от Врачанска област. На срещата бяха обсъдени важни за града инфраструктурни проекти, за чието решаване врачанските депутати биха могли да помогнат.