Атанас Зафиров участва в митинг-поклонение на загиналите партизани и ятаци край село Липница

Апр 29, 2023 ВРАЦА Новини БСП 0 1329

29.04.2023 г

Зам-председателят на БСП и зам.председател на ПГ “БСП за България “Атанас Зафиров участва в митинга-поклонение в памет на загиналите партизани и ятаци край село Липница, община Мизия. В поклонението участие взех представители от всички общини в област Враца и председателя на Българския антифашистки съюз Евгений Белий.

Атанас Зафиров огласи приветствие до участниците от председателя на БСП Корнелия Нинова. “Васил Воденичарски, Лазар Драйчев, Дафинка Чергарска, Петър Костов, Стефан Ликов, Горан Буджански и Цоло Върбанов записаха със златни букви имената си в историята на партията и антифашистката борба в България. До края на живота си те се бориха за един по-добър свят. Благодарение на подвига им България не е сред победените страни във Втората световна война и получава нов шанс. Благодарение на тях и всички антифашисти, днес милиони живеят един по-добър живот, затова ние сме длъжни да пазим паметта им, да почитаме саможертвата и да предаваме спомена за техния подвиг на поколенията” се казва в приветствието от Корнелия Нинова.

Повече не можем да си позволим да наблюдаваме това което се случва в България днес. “Няма да приемем опитите за пренаписване на историята ни и да позволим политическите еднодневки да се гаврят с този велик и незабравим подвиг” каза в емоционалното си слово председателя на БАС. Бяха положени венци и цветя на признателност.