Атанас Зафиров от Враца: Ще спрем грабежа над българските потребители

Мар 29, 2023 ВРАЦА Новини Избори 0 721

29.03.2023 г.

“Не просто спекула - в България е грабеж! Държавата безучастно гледа отстрани и наистина е абдикирала от своите контролни функции. Ние от "БСП за България" имаме две много бързи и адекватни решения - таван на цените и закон срещу спекулата." Това заяви водачът на листата на "БСП за България" Атанас Зафиров във Враца. 

Той посочи, че все повече европейски държави прилагат такъв таван и дават необходимото спокойствие на своите граждани, че ще устоят на кризата.

"В България останалите партии обясняват, че не било пазарно и изкривявало свободната инициатива. Ако под свободна инициатива се разбира грабежа, който безскрупулни търговци и картели осъществяват в момента над българския потребител, нищо добро не ни чака, докато не ударим по масата и не спрем този пазарен фундаментализъм", подчерта Зафиров.

Пред препълнена зала в областния град социалистът обясни  какво ще включва предлаганият от БСП закон срещу спекулата: "Адекватни мерки и строги наказания на доказаните спекуланти. Когато глобата за подобни действия постави под съмнение бъдещето ти въобще като икономически субект, мисля много сериозно ще се замислиш дали да прилагаш подобни методи за бързо забогатяване.” 

“БСП за България" има три важни акцента в тази кампания и в следващия парламент. Първи – да не се въвлича България във войната – мир, дипломация, преговори и спиране на военните действия. Втори – борба с инфлацията и увеличаване на доходите и трети – защита на българското семейство, семейните ценности и на децата. Не бих ги степенувал по значение, но за мен най-важната вътрешнополитическа задача е безкомпромисна борба с инфлацията, спекулата и грабежа и рязко повишаване доходите на българските граждани”, каза в заключение Зафиров.