Атанас Зафиров от Криводол: Единствено БСП не излъгахме българските граждани и не отстъпихме от своите обещания

Мар 19, 2023 ВРАЦА Новини Избори 0 1042

На безвремието трябва да се сложи край

Предизборна среща на кандидатите за народни представители от “БСП за България” в 6-ти МИР Враца с граждани на община Криводол се проведе в сградата на читалището в града. Водачът на листата Атанас Зафиров представи програмата и приоритетите на коалицията и в заключение се обърна към препълнената зала с думите:

“Последната ни предизборна среща не беше отдавна - само преди 5 месеца. Едва ли са много и по-различни от сега нещата, които си казахме и обещахме тогава, но това е една добра илюстрация на ужасяващата политическа криза, в която се намира страната ни. И много сериозен повод да се замислим за смисъла от гласуване и за партиите, на които даваме своето доверие.

Близо две години България се управлява по ръба на Конституцията. Близо две години управляват служебни кабинети, които нито са избирани от народа, нито дават отчет за своята работа. Затова и сме свидетели на крайно непоследователни политики в чувствителни за обществото сектори като икономика, външна политика, отбрана, финанси. На това безвремие трябва да се сложи край.

Заявяваме ясно своето намерение да положим всички усилия България след изборите да има работещ парламент и устойчиво управление. Но може ли да бъде устойчиво в условията на непозната до момента геополитическа, икономическа, социална и от всякакъв характер кризи, които бушуват около нас, без участието на лявата партия БСП в него? Не, разбира се - защото единствено ние не излъгахме българските граждани и не отстъпихме нито сантиметър от нашите обещания и поети ангажименти най-вече в социалната сфера, но и в икономиката, земеделието, външната политика, образованието.

Тези избори макар и съвсем близки като време ще бъдат по-различни от последните няколко. Няма я фигурата на “спасителя” - партията, или личността, която идва от нищото, без програма, без платформа, обещава светло бъдеще, лъже безогледно и накрая разбира се задължително се проваля. На тези избори е ясно очертан профила на политическите опоненти - в дясно са ГЕРБ , ДПС, ПП-ДБ, Стефан Янев, Слави Трифонов, така наречената Левица, в която лява е сама табелата, а истинското ляво е БСП със своите коалиционни партньори. Има и още една отличителна линия - бушуващата близо до нас война и отношението на партиите към нея. От една страна са партиите на войната, от другата е БСП със своята последователна, твърда позиция по отношение на недаването на оръжие и военна техника на Украйна.

Затова мисля, че социолозите ще бъдат много изненадани във вечерта на изборите, когато стане ясно, че БСП ще получи в пъти по-висока подкрепа именно заради тази последователна, принципна и достойна позиция. Този път, освен със сърце, нека гласуваме и с разум. Има три много важни предпоставки за успеха на една партия - добра програма, имаме я, хора способни да я изпълняват - видяхте ги - пълна с доказани, успели хора листа и…мъничко късмет. И късметът този път е с нас и нашия номер - номер едно - номера на победителите. Гласувайте с номер 1!”