Атанас Зафиров с поздрав към учители и директори

Сеп 15, 2022 ВРАЦА Новини Избори 0 694

15.09.2022 г.

Водачът на листата на „БСП за България“ в 6 МИР Враца с поздрав към учители и директори:

Уважаеми учители и директори,

Поздравяваме Ви в навечерието на 15 септември - първия учебен ден.

Ден, празник за всяко българско семейство, което изпраща своите деца в ДГ, УЗ, ВУЗ. Този празник вълнува душата на учителя и когато е в дълга ваканция, в заслужения безсрочен платен отпуск. Учителят е учител цял живот.

Децата на България се наредиха на Второ място в света по езикови и научни знания умения. Отстъпи се от тези позиции. Има и сега талантливи и подготвени деца и младежи, които печелят европейски и световни олимпиади и конкурси, но има и голяма функционална неграмотност.

Перманентните структури и управленски решения, подмяната на учебното съдържание, стремежа да се реализират европейски проекти и сътрудничество, прекалената отчетност Ви тежат. Очаквайте промени!

Споразумението на СБУ с МОН за ръст на работните заплати и социални плащания са грижа за вас. Тази тенденция за учителска заплата над СБРЗ ще отстояваме и в следващите години.

Пожелаваме Ви здраве и душевен комфорт, радост и гордост от постигнатото вчера, днес, утре и бъдните години.

Запазете усмивката, своята добронамереност и всеотдайност, признанието на учениците и техните родители. Заслужавате нашето и на врачани уважение.

Честит и спорен да е 15 септември - цветен, звънлив с Химна и Знамето на Република България, празник на децата, младежта, надеждата на нашата родина.

Атанас Зафиров