Георги Атанасов, №3 в листата на "БСП за България" в 6-ти МИР във Враца: БСП 4 години беше единствената категорична опозиция срещу ГЕРБ

Мар 31, 2021 ВРАЦА Новини БСП 0 1807

31.03.2021

Изследване на агенция РЕГО за електоралните нагласи отрежда първо място на БСП в надпреварата за народното събрание, наблюдава се също висок дял хора, които са заявили, че са готови да гласуват на изборите. Toвa стана ясно днес от публикувания социологически сондаж на института. Данните коментира Георги Атанасов, №3 в листата на "БСП за България" в 6-ти МИР във Враца: "Не съм срещнал сред хората, сред които се движа, някой човек, който да каже: "Аз ще гласувам за ГЕРБ". И преди и сега излязоха много фалшиви, напомпани, платени социологически проучвания в полза на ГЕРБ. Тези, които гласуват за тях и ще гласуват, ще го направят, защото гласуването за ГЕРБ не е политика или цивилизационен избор, а е просто един келепирджилък, един стремеж да запазиш хапката, мястото около шайката. Затова ми се струва, че това изследване на РЕГО е почтено". Георги Атанасов коментира нагласите на избирателите за зрителите на "Предизборно студио" по БСТВ.

 

На въпроса дали управляващите спекулират с мерките и дали използват ситуацията в страната, за да си осигурят служебна победа, Атанасов обясни: "Отдавна сме обесени на ластика, с който се хвали Бойко Борисов. Това отваряне-затваряне, този топъл-студен душ, плашене, после успокоение, това което провеждат в огромни садистични размери е от много отдавна, още преди година. Спомнете си Мутафчийски и останалите телевизионни актьори от кога плашат народа, че "яко ще се мре". Ще успеят да отблъснат един сегмент от избирателите, дано е по-малък. БСП 4 години беше единствената категорична опозиция срещу ГЕРБ. Тази власт е омразна на 80% от българите, заради това, което ни се случи през тези 10 и повече години. Когато се сваля такъв монопол, като този на ГЕРБ не бива да се допускат парадигми като "Абе чакайте, да не е за комунистите", тук не става дума за комунисти, а за оцеляването на България."

 

Кандидатът от гражданската квота във Враца разясни какви са проблемите на града и решенията на БСП: "Проблемите са огромни. Цветущите преди 30 години села и градове са обезлюдени, половината Враца я няма, някъде работи в Европа, за да си изкара хляба. Решението е възстановяването на икономиката и селското стопанство. Преди много години, Враца е изнасяла зеленчуци за други области в страната. Тук може да се създадат логистични бази, свободни икономически и индустриални зони, имаме много природни дадености. Цялата ни страна трябва да се върне към една нормалност, в която хората ще могат да бъдат оценявани по труда си и спокойно ще могат да живеят, без да бъдат мачкани от валяка на държавата“.