Анастас Попдимитров: "БСП за България” е единствената политическа сила, която предлага програма с грижа за хората

Мар 16, 2021 ВРАЦА Новини Избори 0 869

16.03.2021

БСП-Враца представи  в гр. Роман листата от 12 кандидат народни представители за 45-тото Народно събрание. Водачът на листата Анастас Попдимитров разясни на присъстващите основните политики и цели на БСП за възстановяване на България и нормалния живот на гражданите в нея. 

“Основната цел на БСП е хората в България да водят достоен живот. Ние сме единствената партия, която може да го осигури. С ясна и конкретна платформа и конкретни мерки, които ще изпълним. Преизчисляването на всички пенсии е една от тях. Това ще доведе до увеличение на доходите на възрастните хора  между 20 и 30% в зависимост от осигурителния принос и стажа на всеки човек. И това ще бъде трайно.” - каза пред присъстващите Анастас Попдимитров. 

Водачът на листата на БСП за 6-и МИР поясни, че във финансовата част на програмата,  БСП гледа на данъчната политика като на начин да се намалят неравенствата. 

„Ние знаем кои групи от населението са най-засегнати както от пандемията, така и от пораженията нанесени от Борисов за 10 години. Една от тези групи са работещи млади семейства с деца. За тях предвиждаме семейно подоходно облагане. Това ще намали данъка им с по 500 лв. от облагаемата основа за всяко дете, ако са работили и са внасяли осигуровки. От семейното подоходно облагане 789 000 семейства ще бъдат облагодетелствани. Другата най-уязвима група са пенсионерите.”- поясни Попдимитров. 

Кандидатите за народни представители увериха всички присъстващи, че в деня на вота ще бъдат спазени всички противоепидемиологични мерки, съгласно предписанията на РЗИ.