Иво Лилов, кандидат за депутат в листата на Враца: ГЕРБ влагат милиони само с една цел - да бъдат присвоени парите

Мар 13, 2021 ВРАЦА Новини Избори 0 605

13.03.2021

"Имам един резонен въпрос дали това, което се случва последните дни е с грижа за хората или с грижа за правителството? Защото допълнителните мерки, които сега внасят са политически, както виждаме биват отменяни на редица места, без аргументи. Това пречи на основната политическа сила да провежда срещи с гражданите и да тече една нормална предизборна кампания. Мерките се отразяват на всички, както на хората, така и на бизнеса. Напрежението нараства неконтролируемо. Тези мерки за някои хора са фатални, това са работни места, доходи", коментира Иво Лилов, кандидат за депутат в листата на Враца.

Относно отхвърленото от ГЕРБ предложение на БСП за фонд, подпомагащ развитието на Северозападна България на стойност 500 млн. лева, Лилов сподели: "Това, което парламентарната ни група подготви са мерки, които са консултирани, обсъдени и предложени от хора, които са заинтересовани в това. Направихме голяма система за консултация, така че да обхванем максимално обширен кръг от сектори, които да са част от закона. ГЕРБ не просто отхвърлят предложенията на БСП, те отхвърлят предложенията на хора, които желаят този регион да го има и да се развива. Специално за Враца ситуацията е много тежка. Това което може да се направи като мерки е целенасочена държавна политика за подкрепа на региона Поредната порция от санирането, за която министър Аврамова говори не е нито грижа за хората, нито грижа за регионите, нито за социалния статус на гражданите", категорично заяви Лилов.

„Големият проблем е, че Министерството на регионалното развитие се е превърнало в министерство на пътното строителство. Разликите във възнагражденията са огромни, недоимъка в региона не може да бъде описан. В област Враца имаме тежка социална, демографска, финансова и икономическа криза а те продължават да наливат милиони в строителни обекти. Имаме много сгрешени разбирания. Основната част. Строят се стадиони за милиони, на места където имаме останали 15-20 души и то възрастни хора. Това са милиони, които се влагат само с една цел - да бъдат присвоени парите", посочи кандидатът за депутат.