Анастас Попдимитров, водач на листата във Враца: Шансът Фондът за подпомагане на Северозападна България да стане реалност е БСП да победи на изборите

Мар 13, 2021 ВРАЦА Новини Избори 0 580

13.03.2021

"Моята информация е, че до вчера нямаше ваксини във Враца, ако днес има, предполагам че те ще бъдат отново само „Астра Зенека“, така че все едно пак няма ваксини. Виждате, че всичко се прави предизборно, цяла Европа затваря и затяга мерките, ние отваряме, за да може да нарасне кризата и преди изборите да уплашим хората, че е много страшно да излязат да гласуват. Кое ни докара до тук? Именно отворените мерки и липсата на стратегии за управление. Аз мисля, че с тази постъпка да отменят 100 годишния юбилей на Варненския театър отблъснаха всички хора там. Управляващите си противоречат всяка седмица, в началото на февруари казаха, че при никакви обстоятелства не може да се отворят заведенията, сега поради страх от ресторантьорите ги отвориха и ни обясняват, че няма нищо по-безобидно от това да си на ресторант", коментира по БСТВ Атанас Попдимитров, кандидат за депутат и водач на листата във Враца.

На въпрос дали има надежда Фондът за подпомагане на Северозападна България да стане реалност, Попдимитров обясни: "Ние се опитахме да го внесем, той изобщо не влезе в дневния ред. Това се случва със стотици от нашите предложения. Така, че единствения начин да се случи е БСП да победи на изборите и да го внесе този законопроект. Положението е страшно, в обезлюдените села са лишени от всякаква елементарна грижа за здравеопазване и лекарствено снабдяване, има много безпомощни възрастни хора, те са принудени да живеят така, няма и дори кой да им внесе дървата."

"Тези последни години са години на безвремие, българската култура се развива като някаква търговска дейност, като производство на стока, която трябва да намери пазара си и да се самоиздържа. Много години преди Ковид кризата българската култура просто затъна в дългове и започна да загива и ни остана развлекателната индустрия, тя консумира всички средства, предвидени за културни дейности. Единственото, което ни повтарят е, че държавните културни институти получават заплати, с ангажимента те да бъдат върнати. Това с наградите за възрастните певци от „Златния Орфей“ е същото като с джипката. Аз много ги уважавам, нямам нищо против тях. Дойдоха едни предложения, няма известни критерии, едните имали награди, други нямали, след това дойде трети списък с 96 нови предложения, с повтарящи се имена - страшно несериозно отношение, абсолютно предизборно купуване. Ние на третия списък вече се отказахме да се занимаваме", осъди кандидатът за депутат хаотичните мерки на управляващите.