Георги Атанасов, кандидат от листата на „БСП за България“ във Враца: Нинова се опитва да промени модела на простащината и мутренското насилие

Мар 12, 2021 ВРАЦА Новини Избори 0 604

12.03.2021

"Нашата мила родина е превърната в някаква чалгаджийница. Един много умен социолог онзи ден ми каза, че от две десетилетия моделът на българското общество е Бойко Методиев Борисов, 2-3 поколения, ако не и повече, дори по-старите са чалгаризирани, зомбирани и маргинализирани до голяма степен от феномена ББ и ГЕРБ. Те нямат друга представа за света. Затова се явяваме ние с лявата идея. Виждам как от години Корнелия Нинова и нейните съратници се опитват да променят този модел, затова приех тази покана да съм в гражданската квота на БСП. Не може простащината и мутренското насилие да ни ходи по главите и ние като колективно общество да казваме "…абе, няма кой", "това е, к’во да ги правиме, дават 5 кила месо". Това е гавра с немотията и мизерията на най-бедните хора в Европа - българските пенсионери", категорично заяви Георги Атанасов, кандидат за депутат от листата на „БСП за България“ от гражданската квота във Враца в предаването „Актуално от деня“ по БСТВ.

„Всички си спомняме колоритната реплика на Бойко Борисов още в началото на кариерата му - "Аз ги хващам, те ги пускат". Евростат сочи, че България е първа по престъпления и насилие в Европейския съюз. Това е напълно нормално, защото държавата от 12 години вече се ръководи от една шайка, която ръководи държавата по законите на улицата. Законите на шайката са да биеш и рекетираш по-слабите, подмазваш се на по-силните, има един лидер и придворни, които го обслужват. Ние сме първи по престъпност, смъртност, бедност, замърсяване, събрахме боклуците на мафията от Европа, вода все няма някъде, въздухът отровен. Всички мислещи българи трябва да се вдигнем срещу това, та ние представляваме една бананова република в 21-ви век", критикува журналистът.

"Предизборната кампания на ГЕРБ се води всеки божи ден от сутрин до вечер по националните телевизии. Някакви медицински оракули в ефир плашат хората, че "ще се мре яко", само и само да ги отблъскват от изборите, докато отвън ги чакат шофьорите с лимузините за сметка на данъкоплатците. 150 лв. за ученици, на този добавка, на онзи надбавка, ами чудесно, но това се прави от всяко нормално здравомислещо правителство от парите на данъкоплатците. Не е нормално едно правителство, което е свършило мандата си да използва целия ресурс на изпълнителната власт в предизборната борба. Нали уж всички трябва да са равни", попита кандидатът за депутат.