Областният съвет на БСП Враца избра най-младия си председател

27.05.2017 г.

На провелото се заседание на Областния съвет на БСП – Враца, беше избран нов областен председател. Ивайло Лилов* спечели 2/3 от гласовете, срещу опонента си Силвия Първановска.

Новоизбраният председател обяви, че ще работи за изграждането на единен и силен екип в цялата област. “Аз говоря за промяна. Аз говоря за кауза. Нашата обща кауза е да променим България и в частност живота на хората в областта. Започваме от нашата собствена организация. Всичко е в наши ръце”, заяви Иво Лилов в своето изказване. “Промяната започва още с този избор. И трябва да продължи с победа на местните избори.”

Иво Лилов коментира, че след победата на президентските и получените един милион гласа на последните парламентарни избори, БСП е ясната алтернатива на сегашното управление. “Голямата ми цел като председател е - БСП да стане първа политическа сила в областта на предстоящите местни избори. Регионът очевидно не получава заслуженото внимание от страна на държавата, въпреки заявките, които слушаме от години. Като областен председател ще работя проблемите на Северозапада да бъдат акцент в работата на Парламентарната група на “БСП за България”.

За новия председател смисълът на политиката е екипната работа. Той изведе това като основен приоритет. “Ако не направим силен екип, всички останали приоритети са непостижими. Вярвам, че успехите на една организация не зависят единствено от председателя ѝ. Те зависят от всички нас, заедно като екип.”, написа във фейсбук профила си Лилов.

“Личната ми амбиция, а и вярвам на всички нас, е да се преборим за доверието на всеки човек в областта. Когато съберем всяка малка стъпка, която сме извървели – това ще бъде големината на границата между победата и поражението. И аз съм убеден, че можем да го направим!”.

* Ивайло Лилов, роден в град Враца на 12 септември 1983 година. Завършва политология във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Втората му специалност е финанси в УНСС. Владее английски език. Преминал е специализираните обучения на немската фондация “Фридрих Еберт” и на Института за социална интеграция. До 2012 г. е областен председател на Младежкото обединение в БСП-Враца.

Работи като организатор към НС на БСП от 2010 година. Член е на Националния съвет на Българска социалистическа партия.