Ген. Радев в Кнежа: Да изберем пътя на достойнството, а не на националното унижение

Nov 02, 2016 Новини БСП 0 1726

Ген. Радев в Бяла Слатина: С президент от статуквото няма как да се чуе гласът на народа

„Време е за решителна промяна. Тя започва от хората и техния глас. На кръстопът сме и ни предстои да избираме, дали ще продължаваме по пътя на националното униженние, или ще тръгнем по пътя на достойнството. Само заедно и обединени ще успеем да върнем достойството на България“. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев в Кнежа, област Плевен. Той обясни, че негова основна цел е институциите, от които зависи бъдещето ни, да работят заедно, да водят разговори и да търсят общи решения на проблемите пред страната. По думите му тези решения трябва да бъдат само в интерес на народа.

По повод упреците на другите кандидати, че нямал опит в политиката, Радев обясни, че опитът му е във всеотдайната работа за България. „Като имат толкова много опит, защо катастрофираха държавата и ни доведоха до това положение?“, попита генералът и подчерта, че заедно с Илияна Йотова ще работят за единение в интерес на всички български граждани.

Ген. Радев в Бяла Слатина: С президент от статуквото няма как да се чуе гласът на народа

„Няма как да се чуе гласът на българските граждани, ако и президентът е част от партията, която се е сраснала с властта. Трябва да се преборим бъдещият президент да не е просто изпълнител на волята на управляващите, а да противостои и да се води само от интересите на българските граждани“, заяви кандидатът за президент пред стотици граждани в Бяла Слатина. Той припомни, че Цачева се е обявила за сваляне на санкциите срещу Русия от страна на ЕС на дебат в национален ефир, а малко след това от Брюксел, Борисов е заявил, че е за затягенето им. „Коя е вярната им позиция? Най-малкото, ако някой ни налага санкции трябва да ни компенсира“, заяви кандидатът за президент.

Жителите на Кнежа и Бяла Слатина заявиха твърдата си подкрепа за кандидат-президентската двойка ген. Радев-Илияна Йотова и готовността  да ги подкрепят на предстоящите избори с номер 13.